۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۰۵

چهار نمایش خیابانی در جشنواره ملی تئاتر تیرنگ اجرا شد

چهار نمایش خیابانی در جشنواره ملی تئاتر تیرنگ اجرا شد

ساری - چهار نمایش خیابانی در دومین روز جشنواره ملی تئاتر بومی تیرنگ در دوازدهمین جشنواره تئاتر در ساری به روی صحنه رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، دوزادهمین جشواره ملی تئاتر بومی تیرنگ با حضور گروههای مختلف نمایشی از مناطق مختلف کشور از روز سه شنبه در ساری آغاز شد و نمایش « تلپک » به کارگردانی اسفندیار قرنجیک در بخش خیابانی روز دوم در ساری اجرا شد.

 این نمایش در قالب داستان طنز است که در اصل حاشه نمایش محسوب می شود، زیرا در روند اجرای نمایش همه مراسم آیینی مردم بندرترکمن از تولد تا مرگ اجرا شد و مصطفی عظیمی، سعید سلیمی، فاطمه داودی، محسن رستمی، آرزو زلیکانی و صغری فروزان از عوامل اجرایی هستند.

« علم رخت کری » آیین مازنی

نمایش « علم رخت کری » به کارگردانی علی عظیمی از مازندران نیز در بخش خیابانی به روی صحنه رفت که در این نمایش به بررسی جایگاه فرهنگ بومی مازندران در آیین ملی و مذهبی تعزیه پرداخته شده است.

«جنوکه » از کردستان اجرا شد   

نمایش « جنوکه » به کارگردانی سید فریدون احمدی در بخش خیابانی دوازدهمین جشنواره ملي تئاتر بومي تیرنگ در پارک ملل ساری اجرا شد و این نمایش با نگاهی بر چند آیین دینی و مذهبی منطقه کردستان و محور نمایش پیرامون خرافاتی است که در منطقه در گذشته وجود داشت و کمرنگ شده است و در « جنوکه » به آن پرداخته شده است.

اجرای نمایش خیابانی « حایات»

نمایش «حایات » به کارگردانی مهدی صالحیار  در بخش خیابانی دوازدهمین جشنواره ملي تئاتر بومي تیرنگ نیز به روی صحنه رفت و این نمایش یکی از آیین های نوروزی در منطقه آذربایجان بشمار می رود.

سیروس همتی داور جشنواره تئاتر ملی تیرنگ در حاشیه این جشنواره در گفتگو با خبرنگار مهر، تئاتر ملی تیرنگ را برگرفته از آیین های بومی و ملی دانست و توجه به بخش پژوهشی از جمله برجستگی این جشنواره است.

وی یادآور شد: بخش پژوهشی برگرفته از باورها و آیین های مردمی است که باید با حمایت نهادهای فرهنگی نهادینه شود.

وی از ثبت میراث های فرهنگی و آیین های بومی ایرانی بنام کشورهای همسایه انتقاد کرد و گفت: مایه تاسف است که کشورهای همسایه بعضی از میراث های پژوهشی مارا می گیرند و به نام خود ثبت می کنند و ما پیگیر آئین ها و فرهنگ خود نیستیم.

توحید معصومی، داور ناظر جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ نیز آیین ها و سنت ها را مبنای تئاتر دانست و گفت: توجه به آیین ها از ویژگیهای جشنواره تئاتر تیرنگ است.

وی بیان کرد: اینکه در جشنواره با گنیجنه غنی بومی و فولکوریک مناطق مختلف استان آشنا شویم، نکته قابل توجهی است که درتیرنگ به آن پرداخته شده است.

وی افزود: نمایش های جشنواره باید در غیر از ایام جشنواره نیز برای عموم اجرا شود و ویژگی اصلی این دوره، تقاضای گسترده هنرمندان  برای شرکت در این جشنواره است.

جشنواره تئاتر تیرنگ فردا با معرفی برترین ها به کار خود پایان می دهد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 2586329

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha